Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 12:48 - Поредното "научно постижение"...
Автор: strianakiev Категория: Технологии   
Прочетен: 1730 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 08.07.2011 12:52


Звучи фантастично? Но не и за д-р Обри дьо Грей, който в продължение на години изучава процеса на стареене. Твърди се, че в скоро време лекарите ще могат да се справят с всяко заболяване, а стареенето ще се "лекува" като хрема.

Шансът да се постави старостта под лекарски контрол в следващите 25 години, аз бих оценил на 50/50 – казва Дьо Грей, цитиран от БГНЕС. "А колкото до другите заболявания, те ще бъдат победени от медицината, както повечето съвременни инфекциозни болести", обясни още той.
Според прогнозите на учените в бъдеще младите хора ще отиват на лекар, не за да се лекуват от някоя болест, а за да се подлагат на процедури за "поддържане" на възрастта. Те ще включват генна терапия, инжекции със стволови клетки и стимуланти на имунната система.

Според експерти до 2030 г. хората, които ще празнуват столетие, ще достигнат един милион души. Тази теория си спечели немалко критики. Някои дори обвиниха учените, че се занимават с псевдонаука. Въпреки това, нито един от тях не е успял да докаже несъстоятелността на тази теория.
Авторитетното научно списание Technology review предложи награда от 20 000 долара за критик, който може да докаже обратното.

http://it.dir.bg/news.php?id=9001731



Гласувай:
6



1. hristo27 - Който дочака до тогава ще каже дали е ...
08.07.2011 18:38
Който дочака до тогава ще каже дали е вярно.
цитирай
2. cefulesteven - Оттук - нататък, много морални в...
09.07.2011 18:08
Оттук - нататък, много морални въпроси. Природата има своя разум, независимо дали го приписваме на Бог или не. Старостта има все още голям смисъл в човешкия живот. Цяла вечност работоспособни. Цяла вечност със способностите си. Ако един Бодлер беше все още жив, колко ли стихосбирки щеше да е оставил и колко ли млади поети, които са наследили духа му и Бодлер е безсмъртен, чрез тях, нямаше да ги има.
И много, много други въпроси, като изключим увеличаващото се население, липсата на достатъчно земен ресурс.
Безброй ще са предизвикателствата. И все пак, самата мисъл, изпълва с надежда.

Поздрави за поста.
цитирай
3. strianakiev - Да така е...
10.07.2011 17:12
Бих си задал сам въпроса дали сме готови за подобно поредно изпитание? Мислите ли, че много хора са чували за Бодлер и Пушкин? Да не говорим, че никога не са чели техни творби, но са щастливи и уверени, че живеят прекрасен живот. Само преди столетие ние носехме фесове и потури и не се притеснявахме от този факт. Казвате, че природата има свой разум, но какво ли ще рече това? Що се отнася до ресурса на Земята бих казал, че той не е ограничен, защото постоянно се допълва от космоса, ако това не беше така Земята щеше отдавна да прилича на Марс. Кое ли крепи биологичния живот на нашата планета? Не смятате ли, че въпреки стотиците опити с надземни ядрени експлозии направени в средата на 20 век и радиоактивното заразяване през 60- те годни достигна ниво 30 000 пъти на естествения радиационен фон и въпреки този факт ние все още сме живи? Ние продължаваме да се държим, като неразумни деца и режем клона върху който седим. Къде виждате разума? Какъв е смисълът на нашето битуване на Земята и какво следва след смърта ни? Страшна ли е смърта? Защо постоянно бягаме от нея и въпреки огромните усилия, които полагаме е неизбежна? Хиляди години човечеството води война с вирусите и микроорганизмите давайки милярди жертви в тази война, но тя в края на краищата се печели от тях. Къде е разума?
цитирай
4. estirbg - Веднага мога да ги разбия само с Библията!
12.07.2011 12:08
Там категорично е казано, че грехът е причина за болестите и смъртта. Единствено след като грехът и сатана бъдат хвърлени в огнената геена, смъртта ще бъде победена и изкупеното човечество ще се радва на вечен живот младост и цветущо здраве!
цитирай
5. strianakiev - Привет уважаема estirbg...
12.07.2011 13:48
Темата за греха и причините за болестите и самата смърт има хилядолетна история. И днес тази тема се обсъжда с големи подробности и от големи авторитети, които познават Библията, като текст и дори могат да я възпроизвеждат наизуст. Нямам спомен обаче някой от тези хора да е декларирал, че ще "разбие" опонентите си с Библията. Има текстове в Библията, които е безпредметно дори да се обсъждат защото за тях е доказано, че не са автентични, но по една или друга причина са останали в тази Велика книга. Що се отнася до автентичната част от Библията то за нея никога не се е водило спор. Бих искал предварително да изясня моята позиция относно ролята на науката и религията върху нашия живот. С какво се занимава науката? Науката дава отговор на въпроса КАК. Религията отговаря на въпроса ЗАЩО. Сама виждате, че тези два въпрос определят различни подходи и няма как да бъдат противопоставяни. Ето един пример: астрономите твърдят, че Земята съществува от 14 милиарда години, а религията, казва, че тя съществува от преди 6000 години. И двата отговора са верни. Излиза, че мерните единици на науката и религията са различни. При тази ситуация, как бихме могли да съпоставяме резултатите получени от изследванията. Как бихме могли да "разбием" науката с Библията? Имате ли идея, как да стане това?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1010858
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930