Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2008 16:00 - Размисли върху нашето битие 8
Автор: strianakiev Категория: Технологии   
Прочетен: 819 Коментари: 1 Гласове:
0



(Продължение)

Но докато вътре в нас се намира това егоистично същество ние не можем да си представим, каква печалба ще постигнем. Точно обратното, алтруистическите мисли и желания ни се струват неприемливи, нелепи, несериозни и неспособни да управляват нашето общество, да не говорим за вселената.

Но това е така само защото нашите мисли и желания са подвластни на егоизма ни. За да може човека да определи обективно, какво става с него той трябва да се стреми да усети егоизма, като свой вътрешен враг, който ни се представа като приятел или дори за самия него самия (даже ние приемаме себе си, като се идентифицираме с него).

Човека трябва да се постарае да почувства егоизма си като нещо странично, което се намира в него по волята на Създателя. Тези действия на човека се наричат осъзнаване на злото.

Но това e възможно само в такава степен в която усеща Твореца, защото ние постигаме всичко само когато сравняваме при усещане на противоположности. Поради това вместо да се занимаваме с търсенето на злата змия в себе си, трябва да положим всичките си усилия да правим опити да усетим светлината на Твореца.

Освен нас всички други творения действат по закона на алтруизма. Само човека и обкръжаващия го свят са създадени с противоположни егоистични свойства. Ако ние можем да видим Твореца и всички духовни светове, то ние веднага бихме открили, колко е микроскопичен и малък нашия свят в сравнение с духовните светове и бихме видели, че само в нашия нищожен свят действат законите на егоистичната природа.

Но защо Твореца се е скрил и нарочно ни е изпратил в свят пълен с тъмнина, несигурност и нещастие?

Създавайки ни Твореца си е поставил, като цел вечното ни съществуване заедно с Него, но достигането на това състояние ние сме длъжни да реализираме със свои усилия, за да не изпитваме чувство за срам от незаслуженото получаване на вечното и абсолютно наслаждение.

Поради това Твореца е създал противоположно на себе си свойство – стремеж за получаване на наслаждение за себе си, егоизъм и ни е надарил с него.

В момента в който човека усеща върху себе си въздействието на това свойство той се ражда в нашия свят и престава да усеща Твореца.

Това скриване на Твореца е създадено специално за създаване в нас на илюзия за свобода на волята за избор между нашия свят или света на Твореца.

Ако се опитаме да не обръщаме внимание на егоизма, то ние бихме видели Твореца и естествено без всяко съмнение бихме предпочели пред нашия свят, света на Твореца, като даващ наслаждение и свят в който липсват страданията.

(Следва)



Тагове:   нашето,


Гласувай:
0



1. krivoshapkova - :)
28.12.2008 20:43
Както е тръгнало,скоро ще напишеш новата Библия.Хайде сега ,да не се обидиш! Не е лошо това, което чета.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1007013
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031