Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Защо съм се родил? Ще се върна ли отново тук? Има ли смисъл моето съществуване?
Автор: strianakiev Категория: Технологии
Прочетен: 1008736 Постинги: 388 Коментари: 403
Постинги в блога от Септември, 2009 г.
Мъж отива в публичен дом и казва на собственичката:
- Мадам, искам момиче, което да изпълнява всяко мое желание!
- Качете се в стая номер 10! - отвърнала тя.
Качил се той,отворил вратата и започнал да говори на девойката:
- Изскам да имитираш буря! Ще въртиш слушалката на душа,ще риташ кофата и ще светкаш и гасиш лампата!
- Добре! - отговорила тя.
И се започнало. Светкала и гасила лампата, въртяла слушалката на душа, ритала кофата. Минали часове.
Момичето уморено попитало клиента си:
- Нямали най-накрая да правим секс?
- Ти луда ли си? В такова време секс правили се?
Категория: Технологии
Прочетен: 1527 Коментари: 0 Гласове: 3
Разговор между две блондинки.
- Представяш ли си, скъпа... Кокошките помнели по три минути...
- Аха, ти затова ли не ми се обади вчера...
Категория: Технологии
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове: 0
Възрастна жена продава билки на пазара.
- Госпожо - обръща се към нея случаен минувач, - има ли полза от тези билки? На вас, например, помагали ли са някога?

- Да, разбира се - отговаря жената. - Помогнаха ми да купя кола на сина си...
Категория: Технологии
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове: 0
Жена към съпруга си:
- Видял ли си, колко мил и нежен е новият съсед. Постоянно целува и прегръща младата си приятелка. Защо не го правиш и ти?
- Че аз дори не я познавам...
Категория: Технологии
Прочетен: 977 Коментари: 1 Гласове: 1
- Гошо, харесва ли ти новата учителка?
- Харесва ми, татко. Тя е млада и хубава, но не е интелигентна.
- Защо мислиш така?
- Защото за всичко пита мен!
Категория: Технологии
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове: 1
Нашият свят представлява маска, зад която се скрива висшата реалност. Това е необичайна маска – тя не само крие, но и разкрива, проявява. Тя бива ту непрозрачна, ту прозрачна. Лицето зад тази маска понякога се скрива, а понякога ни гледа от упор – всичко зависи от наблюдателя.

Подобно на човешкото лице, което се явява само външна обвивка, но при това може с най-малките нюанси на мимиката си, да отразява движенията на душата - окръжаващият свят открива непознатите дълбини, за тези, които внимателно го изучават. В самата дума „паним“, лице са скрити две коренови значения, изразяващи смислени противоположности: „паним“, лице и „пним“, вътре. Иначе казано, външността непосредствено отразява вътрешният свят на човек.

Ние нямаме пряк достъп към дълбочината на вътрешния свят, ние виждаме само лицето. Приобщаването към духовността изисква от нас умения правилно да оценяме знаците на външния свят, за да постигаме вътрешния. Подобно на това, както опознаваме човек, характера и душата му, внимателно наблюдавайки за движенията на тялото му и израза на лицето, точно така сме длъжни, да се научим да разбираме реалността на физическия свят и по този начин да постигаме характера и душата на тази реалност.

В настоящата книга се разкриват някои теми от Тора, отразяващи тази двойственост от двете страни на маската – във физичното проявление на реалността и в духовните и корени. Внимателният читател ще намери в главите на тази книга, важния ключ за разбирането на този свят, който се скрива зад маската.....

Тук можете да намерите цялата книга

 


Категория: Технологии
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове: 1
Ирландската банка Ulster реши да привлечен младежите, като предложи на първокурсници от университета в Талат промоционален влог, в който още при откриването се предоставят 100 евро. Офертата е подплатена с билет за стриптийз- шоу в местен нощен клуб редом с депозита.

И макар студентите на тълпи да хукнали да се записват в оргиналната промоция, не им било писано да се радват на голи прелести.
Виновна обаче е не банката, а майката на един от студентите, която като разбрала къде се е запътило синчето и, събрала телевизиите и радиата да им обяснява «колко ниско са паднали банките и колко аморлно постъпват“.

Скандалът бил пълен, тъй като в момента, както знаем, британците и ирландците мразят банкери и финансисти.

Работата се раздухала до чак до министерството на финансите, а банката била принудена да се извини и набързо да приключи със стриптийз-депозита, съобщава Irish Times.
Категория: Технологии
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове: 0

10 септември 2009 / News.dir.bg Съвет от изтъкнати учени и интелектуалци от цял свят предлага радикални идеи как светът да стане по-добро място за живеене. Идеите са изложени в научното списание "Ню сайънтист", съобщи БНР. Някои от предложенията са:
децата да бъдат учени да пишат на клавиатура, а не на ръка;
човечеството да приеме, че е изгубило битката с глобалното затопляне и да се създаде колония на Марс за времето, когато Земята ще стане необитаема. Създаването на самоподдържаща се колония на Марс ще ни направи двупланетен вид и ще увеличи шансовете ни за оцеляване в бъдеще.
Друга идея е да се търси евтин и екологичен достъп до космоса в индустриален мащаб.
Мнозина от експертите настояват да се вземат бързи мерки да се подобрят образованието и здравеопазването в развиващия се свят.
Нужно е децата да бъдат подготвени за бъдеще, в което напълно ще властват високите технологии.
Освен това младите трябва да знаят глобален език, твърдят учените.
Хората трябва да се научат да се изправят срещу собствените си предразсъдъци.
Би било добре всеки човек в продължение на месец да се потопи в книги и интренет сайтове, които поддържат мнения, несъвпадащи със светогледа му, пише още в статията.
Сред нейните автори са изтъкнати биолози, физици, космолози, писатели и ръководители на големи компании.
Категория: Технологии
Прочетен: 752 Коментари: 2 Гласове: 0
 Учители от колежа "Орот" в Елкан искат да облекчат за израелски студенти изучаването на математика, чрез използване на алгоритми и методи на преподаване, разработени от еврейските мъдреци през поколенията. 

Причината за въвеждане на новия курс е да се помогне за подобряване на достиженията на израелски студенти по математика и да се предостави мотивация, за учители по тази дисциплина, ориентирайки ги директно към Тора. 

Д-р Давид Зейтун, ръководител на Катедра по математика в "Орот", каза, че лошото представяне на Израел в областта на математиката в международен план се получава от използването на "извратени практики" за обучение, които не отговарят на населението на Израел и не осигуряват необходимите знания. В допълнение, Централно бюро за статистика отбелязва, че Израел е изправен пред все по-голям недостиг на квалифицирани учители по математика и природни науки. През следващите години, този недостиг се очаква да достигне няколко стотин души. Министерството на образованието признава, че вече изпитва затруднения при намирането на учители по математика.

Д-р Зейтун, който имигрира в Израел от Франция, заяви пред Израелски Национални Новини за трите теми, които той възнамерява да включи в новия си курс: "Традиционни еврейски методи на преподаване, различни научни книги, написани от еврейските мъдреци по математически изчисления, и много пасажи от Талмуда, свързани с математиката. 

Според него, той "не мога да разбера защо Министерството на образованието привлича нови методи на обучение по математика, изработени в Сингапур, докато много от тези елементи на обучение са били, както се казва "хляба и маслото" на еврейските равини и учители през много поколения". 

Тези техники включват повторение на стихове и „мишнаот" (които могат да бъдат използвани при изучаването, да кажем, на таблицата за умножение), използване на закона за "квинтесенцията" при представянето на сложни материали (това помага да се избегнат дългите и объркващи обяснения, които често се срещат в новите учебници по математика), използването на истории, притчи и много други. 

Д-р Зейтун отбелязва, че много еврейски учени като 
Маймонид (Рамбам), Бен Гершом (Ралбак), Махарал и други са писали научни трактати по математика, и те трябва да бъдат признати и днес. В допълнение, Талмудът е пълен с математически изчисления, като например как да се изчисли размера на кръгла сука (специална палатка за празника Сукот), окръга на Йерусалим, правенето на астрономически изчисления, за да се определи точно, новолунието в продължение на стотици години напред, и така нататък. 

Беше отбелязано, че гениалният немски математик Карл Фридрих Гаус, (направил поредица от открития, още докато бил много млад, например, биквадратния закон на реципрочността) в действителност, много от предложените от него методи на изчисляване, се били известни преди стотици години в популярните Талмудически коментари на тосафистите в трактата "Сука". Д-р Зейтун припомни също, че известният френски математик Ферми изучавал книгите Бен Гершом.

Привърженик на използването на принципите на Талмуда в икономиката е и известния израелски учен, Нобелов лауреат за икономика, проф. Ауман (бел. на бълг. ред.).

 

Със съкращения. С разрешение на сайта: www.evrey.com 

 

Категория: Технологии
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1008736
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Септември, 2009  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930