Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Защо съм се родил? Ще се върна ли отново тук? Има ли смисъл моето съществуване?
Автор: strianakiev Категория: Технологии
Прочетен: 1007941 Постинги: 388 Коментари: 403
Постинги в блога от Юни, 2009 г.

Извънземните ни проговориха

Наши учени питат, а небесна цивилизация им отговаря с житни кръгове в Англия


Животът е продукт на земния дух

Експериментът е осъществен през пролетта при пълна конфиденциалност. В него за първи път в света е проведен и документиран диалог между земна и неземна цивилизация.

През март 2009 г. около деня на пролетното равноденствие контактьорката Марияна Везнева получава невидим импулс, че е дошло време да докаже черно на бяло диалога, който от години води с по-висш разум.

Тя е единственият човек в света, четящ символите, които всяка година мистериозно се появяват в полетата на Aнглия и по света. Архитектката с паранормални способности е посветила десетки книги по въпроса, преведени на няколко езика. В тях медиумът разкрива, че извънземна цивилизация или такава, която се намира в паралелно на земята измерение, ни предупреждава за предстоящите катаклизмите. Съществата ни говорят чрез пиктограмите - както архитектката Везнева нарича житните кръгове.

На 23 март тя сформира сериозен екип от учени. "Малко преди това се свързах за пореден път с невидимата раса. Тя поиска от мен въпроси от 12 учени. За наше улеснение те обещаха да отговорят с първите 12 пиктограми за сезона в най-популярното място Уилтшир, Великобритания", разказва Везнева.

Въпросите на българските учени тя формулирала в четири раздела - Космосът, Човекът, Земята и Действията. "Накрая се оказа, че питанията надхвърлят 20. Затова аз оставих съществата да преценят на кое да отговорят", отбелязва Мариана Везнева.

От 25 март тя стартира телепатичния чат. Всяка сутрин и вечер задава въпросите по мисловен параканал към нашите небесни закрилници, а те връщали отговорите, използвайки британските полета като компютърен екран.

Първото обратно съобщение се получило на 14 април, а последното - дванадесето - на 24 май. При разчитането на житните символи Везнева обаче установява, че 12-те рисунки са адресирани само до 8 участници, защото на едни е отговорено по-обстойно, с две или три геометрични композиции. В същото време извънземните са подминавали директно онези питания, които изисквали от тях категоричен отговор с "да" или "не". Везнева си обяснява това с факта, че подобна категоричност не може да се предаде със средствата на "житната геометрия".

Не ни търсете с радиотелескопи!

Първи отговор получил проф. Гаро Мардиросян от Института за космически изследвания към БАН. Той искал да разбере скоро ли ще се осъществи връзка с извънземна цивилизация по програмата СЕТИ (SETI). Тя търси разумен живот в Космоса, прослушвайки космическия ефир с помощта на огромни радиотелескопи. Небесните ни приятели обаче отговорили, че пътят не са радиовълните, а мисълта. Така Мариана Везнева тълкува появилата се житна рисунка на една голяма глава, една по-малка, свързани с кръг, а между тях две точки. "Това ще рече голямата цивилизация ще комуникира с по-малката с помощта на техническо съоръжение, което усилва нашите телепатични вълни, които очевидно са доста слаби. Двете точки означават "мисъл", разкрива значението на символиката посветената жена. Тя добавя, че житните кръгове в полята по цял свят се правят с техническо съоръжение, което също използва енергията на мисълта.

Ядрото на Земята ще избухне

В тема Земя (Екология) проф. Мария Златева - микробиолог, задава следния въпрос: "Глобалното затопляне ще предизвика ли екологична катастрофа на Балканите? На Европа?" Отговорът си извънземните дават с три пиктограми, които покриват частично питания и на арх. Мария Каразлатева и ст.н.с. Евгения Кожухарова - геолог от БАН.

"Глобалното затопляне се проявява най-напред като повсеместни климатични промени. Нарушава се равновесието между огъня и водата. Ако глобалното затопляне продължи, ще се активизират четирите стихии. Бедствията ще следват едно след друго. Ако глобалното затопляне не се овладее, може да се стигне до пълна катастрофа - взривяване на ядрото на Земята", предупреждава ни висшият разум. Ако не вземем мерки, взривяването на ядрото означава "край на целия физически и духовен свят на планетата", допълват инопланетяните. Апокалипсисът според Везнева е предаден в житен кръг с четири завъртени лъча, които са като счупени. "Четворката означава Земята, а двата квадрата - този и онзи свят. Т.е. и духовното, и физическото измерение ще загинат", превежда Марияна Везнева, която твърди, че от малка е обучавана от невидимите същества на вселенската азбука.

Галактически компас за астрономите

Доцентът от катедра "Астрономия" в Софийския университет Валери Голев и Цветан Георгиев от Института по астрономия към БАН пък били поблазнени да узнаят къде се намира най-близката планетна система до Слънчевата, както и къде е най-близката обитаема планета.

"Отговорите на тези въпроси не бива да се разпространяват, преди да е направено откритието", казали извънземните на контактьорката. За това те нарисували в зелените поля на Уилтшир нещо много интересно - компас, малко изкривен. "Вземете фигурата, подобна на компас, и я поставете върху звездната карта. Медитирайте. Ние ще ви внушим отговора. Само ще отбележим, че най-близката планетна система съдържа 12 планети", разкриват невидимите ни приятели.

Не сме дошли от Космоса

Всъщност първият въпрос в списъка, изпратен по телепатичната поща към Космоса, принадлежи на проф. д-р Връбка Орбецова. Патобиохимикът и председател на сдружението на алтернативните лечители се интересувала дали човекът е рожба на земна еволюция, или е пренесен от Космоса. "Човекът е създаден от духоматерията на самата земя. Не е донесен отвън и за това е уникален", отговорят невидимите същества с един дебел пояс с осемнадесет дъги. "18 идва от цифрата 9, която има смисъл - уплътняване на духа, преди да стане материя. От десет се ражда материята, тогава се разделят и половете. След това се дават пет концентрични кръга, които се спускат като вълни, но не се преливат едно в друго. Това са расите", заявява Везнева.  

Те уважили и второто питане на проф. Орбецова - ако материалният генетичен код е разположен в ДНК структурата, къде се намира енерго-информационният код на човека? Иноземците спуснали изображение на шестолъчна звезда, което според експертите отговаря на сърдечната чакра. Т.е. енергийният ни чип се намира там.

Българи ще спасят света Астрофизикът Лъчезар Филипов задава следния въпрос: "Глобалното затопляне неминуемо ще доведе до засушаване и война за водни ресурси и хранителни продукти. Как ще се справим с този проблем?"

Отговор: "Ние търсим диалог с вас, за да ви помогнем да запазите живота на Земята. Създайте център за ментално-пиктограмен диалог с нас, първоначално от 7 човека, а след това ще се разрасне и ще се превърне в мрежа от сътрудници, действащи за предпазване на Земята от самоунищожение и космическа катастрофа".

"Трябва да създадем този център и тогава Те директно ще ни говорят. Тогава ще ни кажат какво да направим, за да спасим планетата и нас", убедена е Мариана Везнева. Накрая небесните ни учители ни поздравили досущ като в интернет чат с две точки с едно свързване.

Любомир Старидолски

Категория: Технологии
Прочетен: 4073 Коментари: 4 Гласове: 8
На 22 юни умира Николо Макиавели, италиански политик, философ, историк и писател /1469-1527/.
Той е един от най-значимите държавници от епохата на Ренесанса - негова е идеята за модерната държава и модерния владетел. Макиавели е роден на 3 май 1469 г. във Флоренция, произхожда от старо, но не много богато тосканско семейство. Баща му е юрист и умира, когато синът му е на 16 години. Почти нищо не се знае за детството и юношеството на бъдещия философ.
Получава много добра подготовка като държавник и дипломат във френския двор (1504, 1510–1511), при папския престол (1506) и германския император (1507–1508). Макиавели умира на 21 юни 1527 г. във Флоренция.

В основния си труд „Владетелят“ за първи път в Новото време излага принципите на държавно изграждане и методите, с които един владетел би могъл да придобие и задържи властта.
Политика, която се основава на принципите на грубата сила и пренебрежението на моралните норми, се нарича «макиавелизъм».
Категория: Технологии
Прочетен: 1518 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 22.06.2009 06:16
Човек трябва да има някаква вяра, за да си мисли, че Христовото възкресение е факт. А всъщност има ли някакво значение дали Исус наистина е възкръснал от мъртвите?  Всъщност…това има огромно значение. Ако Христос не е възкръснал, тогава християнството е най-наивната и объркана религия и хилядите негови последователи са живели и умирали през вековете в името на една заблуда.
Но ако Христос е възкръснал, това променя всичко. Макар и невероятно, оказва се, че вече става въпрос за един грандиозен факт, пред който немеем: Исус е жив и още сега може да се намеси и въдвори ред в нашия хаотичен свят.
Фактите винаги говорят по-силно от думите. Нека разгледаме част от историческите сведения за възкресението и да видим къде ще ни отведат фактите. Едно предварително уточнение: Редица велики личности, сред които
Св. Августин, сър Исак Нютон, Блез Паскал и К.С. Луис, са вярвали във възкресението. Не бива да смятаме, че ще извършим интелектуално самоубийство, ако също го приемем за истина.
Апостол Павел пише: "Христос умря за греховете ни…, бе погребан,… беше възкресен на третия ден… и … се яви на Кифа, после на дванадесетте, че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, повечето от които и досега са живи." Вземете предвид и следните четири доказателства:

1. Бурният растеж на християнската църква.

Само няколко седмици след смъртта на Исус на кръста се заражда движение, което по думите на противниците му по това време "размирява света". Нещо трябва да се е случило, което да е предизвикало появата на това движение толкова скоро след смъртта на водача му. Какво е било то?   2. Промяната в живота на учениците.

След арестуването и смъртта на Исус на кръста повечето от учениците Му са били уплашени. Петър например се отрича от Христос три пъти. Въпреки това, десет от единайсетте ученици умират като мъченици за вярата си: Петър е разпънат на кръст с главата надолу; Тома е побит на кол; Йоан е варен в олио, но оцелява. Нещо се е случило, което е довело до коренна промяна в живота на тези хора. Всеки от тях вярва, че е видял възкръсналия Христос. Възможно ли е да са пожертвали така живота си в името на една лъжа?
3. Празната гробница.

Тялото на Исус е свалено от кръста, увито в плащеница, покрита с приблизително 45 кг. напоени със смола ароматни билки, и положено в гробница. Гробницата е била издялана в скала и очевидно е имала само едно отделение. Входът на гробницата е бил затворен с огромен камък, претъркулнат отпред по леко наклонен улей. Според някои изследвания той е тежал между 1.5 и 2 тона. Пред гробницата е била поставена специална стража от римски войници. Военната дисциплина на римляните е била изключително сурова. Жестоко телесно наказание и дори смърт очаквали всеки, който напусне или заспи на поста си. В неделя сутрин камъкът е намерен отместен, тялото - изчезнало, а плащеницата - все още на място. Какво е станало? Някои казват, че приятелите на Христос са откраднали тялото. Това означава, че или една от жените е омайвала с приказките си стражата, докато другите две са отместили двутонния камък и на пръсти са се измъкнали с тялото, или пък Петър (който малко преди това се е отрекъл от Исус) и Тома (който се е съмнявал във всичко) са надвили стражата, откраднали са тялото и са изфабрикували един мит. След като са го изнесли и скрили някъде, през следващите няколко десетилетия всичките ученици са търпели подигравки, мъчения и са завършили с жестока смърт, заради собствената си лъжа! Тези теории трудно биха могли да бъдат приети за достоверни. Стражата е била прекалено силна, камъкът - прекалено тежък, а учениците - все още обезсърчени и уплашени, за да предприемат подобно начинание. Други казват, че враговете на Христос са откраднали тялото. Но ако тялото се е намирало у римляните или у юдеите, те биха го изложили на показ и това щеше да бъде краят на християнството. Те обаче не го правят и християнството просъществува и до днес.
Има и трета теория - за „припадъка”. Според нея Исус не е умрял, а само е изгубил съзнание. Но нека припомним, че смърт чрез разпъване означава: жажда, треска, тетанус, подуване на артериите, гангренясване на отворените рани след жестокото бичуване, непоносимо мъчение на спазмите от задушаване. А теорията предлага просто опитните римски екзекутори да са се заблудили, че Исус е мъртъв. След три дни в гроба без храна и лекарства, накрая се съживил от хладния въздух. Тогава, според тази теория, той се измъкнал от 45-килограмовата плащеница, с която бил плътно увит, отместил камъка с прободените си ръце, стреснал стражата, извървял километри с наранените си крака и убедил учениците, че е възкръснал от мъртвите. По-трудно е да се повярва на това, отколкото на самото възкресение.
Но ако Исус е мъртъв, тогава къде е тялото? Всичко, с което разполагаме, е една празна гробница.

4. Появите на възкръсналия Христос.

Има сведения, че в продължение на 40 дни след смъртта му хора са виждали Христос жив. Някои твърдят, че това са били халюцинации, но дали е така? Какво сочат доказателствата? Само отделен тип чувствителни хора с въображение могат да получават подобни психически изживявания. Въпреки това, една жена, един упорит бирник, няколко рибари и отделно над 500 души намиращи се на едно място твърдят, че са го видели. Халюцинациите са много индивидуални. Тогава как може над 500 души да са видели едно и също нещо, по едно и също време и на едно и също място? Още два факта оборват идеята за халюцинациите. Подобни въображаеми видения обикновено са за очаквани събития; но след смъртта на Христос на кръста учениците са били обезсърчени. Освен това психическите явления обикновено са циклични, а тези появи не следват никакъв определен модел. Опитите да се отрекат появите се натъкват на стена от факти, а фактите сочат към едно заключение: Христос е възкръснал. Горното изложение не представлява изчерпателно доказателство, а по-скоро логическо изследване на свидетелствата. Всеки от нас трябва сам да прецени и оцени свидетелствата, за да определи дали е вярно твърдението, че Исус е възкръснал.

Дали възкресението е истина или не, разбира се, е въпрос на исторически факт, а не на индивидуална вяра.
Ако фактите подкрепят това твърдение, тогава можем да заключим, че той е възкръснал. Във всеки случай, едно чисто интелектуално съгласие с фактите не би допринесло нищо за живота ни. Не е достатъчно само да знаем, че Исус е възкръснал, нито само да чувстваме, че това е така. Вярата в Исус Христос включва и волево, обмислено решение за промяна на собствения живот. Трябва да решим да отворим сърцето си за Исус Христос и да го приемем за свой Спасител и Господ.

Исус казва: "Ето, стоя на вратата и хлопам; ако някой чуе гласа ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той - с мен."
Категория: Технологии
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове: 1
 Най-добрата адвокатска история

Това е най-добрата адвокатска история на годината, десетилетието а може би и на века. Истински случай!
Действието се развива в град Шарлот, Нова Каролина. Адвокат си поръчва кутия пури (24 броя). Много рядък вид и много скъпи ($15,000 кутията). След като кутията пристига, адвоката бърза да ги застрахова. Направил застраховка на пурите против кражба, всякакъв вид природни бедствия включително пожар. За около месец време, преди още да е направил и първата вноска към застрахователната полица, адвоката изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В иска, той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени "в серия от малки пожари" и настоява застрахователната компания да му изплати загубата. Застрахователната компания отказва да плати, основавайки се на очевидните причини, че адвоката е изконсумирал пурите по най-популярния начин - изпушил ги е.
Адвоката ги съди … и спечелва делото! Произнасяйки се, съдията се съгласява със застрахователната компания, че иска е маловажен и безмислен. Въпреки това, съдията казва, че адвоката държи полица от застрахователната компания, която застрахова пурите против пожар, без да се казва в полицата точно какъв пожар не е приемлив.
Следователно застрахователната компания е длъжна да изплати застраховката.

Вместо да губи време и пари в дълги процедури и апели, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката $15,000 за да покрие "загубата" на толкова ценните пури в серията от малки "пожари".

Сега, дръжте се за стола, защото идва най-готината част.

След като адвоката осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване в полицията, искайки ареста на адвоката. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвоката бива обвинен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество и бива осъден на 24 месеца затвор и $24,000 глоба.

САМО В АМЕРИКА!


Категория: Технологии
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове: 0
Ако кучето лае на задната врата, а жена ти крещи на предната, кого трябва да пуснеш пръв?
Кучето, защото то поне ще млъкне, когато влезе.
Категория: Технологии
Прочетен: 732 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1007941
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Юни, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930