Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2012 17:13 - Пак дебат за родното небе, вода и земя...
Автор: strianakiev Категория: Технологии   
Прочетен: 4548 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От известно време наблюдавам дебати върху един според мен елементарен въпрос.

Замърсяват ли нашия въздух, вода и почва чуждите самолети, които прелитат над нашата територия. На всички е известно, че България се намира на особено място и през нашето небе преминават годишно стотици хиляди транзитни пътнически самолети. Като бивш военен пилот, който е охранявал въздушното ни пространство години на ред мога да кажа, че това са абсурдни твърдения. Тези хора, които разпространяват подобни твърдения няма никаква представа за какво става дума. Двигателите, които движат съвременните самолети по целия  свят, цивилни или бойни са турбореактивни и не търпят никакви примеси в горивата. За разлика от горивата за автомобилите, керосина който се използва за гориво при съвременните самолети трябва да е перфектен. И най-малкото наличие на каквито и да е примеси в него или във въздуха, който влиза в компресора води до спиране на двигателите или тяхното запалване. Няма фирма, която би се съгласила да изложи на риск печалбите си за да удовлетворява капризите на който и да е човек или държава.  Загубите са колосални.

Никой няма интерес да заразява атмосферата и земята над нашата територия. Всичко в нашият свят особено водата въздуха и земята са общо благо и касае всяка гадинка, която диша и се храни.

Защо се появяват тези бели следи след двигателите на самолетите? Някои млади дами твърдят, че те са се появили от скоро. Това не е вярно. Аз съм на 67 години и гледам към небето от както се помня, като човек. С появата на турбореактивните двигатели се появиха и тези следи. Какво се случва уважаеми дами. В този свят освен „шопинг” има и други неща. Нашата планета Земя е обгърната от дебел слой въздух и вода, които винаги вървят ръка за ръка. Където има въздух до него винаги има вода и обратното. И така благодарение на този дебел кожух – 13 километра височина ние оцелявам. Дишаме пием вода и се репродуцираме. Разбира се строим и магазини за любимите си половинки. Радва ме факта, че вече сте започнали да гледате и небето над нас. Разбирам, че Ви е трудно да асимилирате подобни размисли и още повече да повярвате на казаното от мен. Нека да опитаме с ясни човешки думи да си обясним това толкова нашумяло наскоро явление, което съществува вече доста отдавна и е обяснявано многократно в книги, които малко хора желаят да отворят.

И така тези следи в небето са облаци и нищо друго. Колкото и парадоксално да ви звучи действително самолета създава малки и красиви облачета,които в последствие при подходящи условия в атмосферата могат да се превърнат в грозни тъмни и дъждовни облаци. Запомнете това мили дами и се успокойте. А за кавалерите има дебели книги в които е описано, какво точно се случва там горе при създаване на облаците.




Гласувай:
6



1. dolsineq - Г–н Янакиев, не споделям написа...
05.10.2012 14:42
Г–н Янакиев, не споделям написаното от Вас в постингът, Ви! Това е било преди, а сега е друго. "Еколозите" добре са обмислили борбата с парниковият ефект, и то в милиарди пъти, приравнено в само в "зелено", а Вие продължавайте да си мислите каквото искате. Това си е Ваше право! ... Между другото парашутистите скачат във въздуха през вратата на самолета, а не от двигателите, нали? ... ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1010338
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930