Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2018 08:37 - Папата Франсис подписа договор за изграждане на "приятелски настроени към исляма" църкви
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 814 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2018 08:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Папата Франсис подписа договор за изграждане на "приятелски настроени към исляма" църкви

https://yournewswire.com/pope-francis-islam-friendly-churches/

5 май 2018 г. Шон Адл-Табатабай Новини , Свят 2

image

Папа Франсис подписа споразумение със Саудитска Арабия за изграждането на първите християнски църкви, които са "приятелски настроени към исляма", като част от опитите на Ватикана да модернизира християнството. 

"Това е началото на сближаване ... Това е знак, че саудитските власти сега са готови да дадат нов образ на страната", заяви председателят на папския съвет за междурелигиозен диалог Кардинал Жан-Луис Тауран.

Rt.com съобщава: Тауран е в Саудитска Арабия за една седмица в средата на миналия месец, в посещение, което е широко обхваната от местните медии и най-вече е пренебрегнато от английската езикова преса. Той се срещна с де факто владетеля Краун принц Мохамед бин Салман и с множество духовни водачи.

Последното споразумение, подписано между Тауран и шейх Мохамед бин Абдел Карим Ал-Иса, генерален секретар на Мюсюлманската Световна Лига, водеща уахаби НПО,  проправя  пътя не само за строителни проекти, но и очертава плановете за срещи на върха мюсюлманско-християнски и за по- права за неислямски поклонници в царството на Персийския залив.

Саудитска Арабия има репутация като един от най-религиозно непоносимите режими в света. Немюсюлманите се наказват за всякакви изявления на своята религия извън домовете си, докато всеки мюсюлманин, който решава да се превърне в друга вяра, подлежи на смъртна присъда за отстъпление. Ислямският религиозен закон се налага еднакво върху всички, живеещи в богатата на петрол държава, независимо от вярванията, докато специалната религиозна полиция наблюдава надзора.

Независимо от това, през последните десетилетия е имало приток на работници мигранти в кралството и повече от 1,5 милиона християни се смятат за в страната, предимно от Филипините.

Опитите за договаряне на по-видим статут на християнството от Ватикана датират от години и през 2008 г. също така обяви потенциално "историческо" споразумение за изграждането на първата съвременна църква - план, който в крайна сметка беше отложен.

Но вероятността за най-малкото козметично показване на толерантност изглежда по-вероятно при царството на онези, които са наясно с изображението Мохамед бин Салман, който вече е изоставил няколко забележителни обичаи, като например забраната на жените да шофират, или да им се наложи да бъдат под постоянната надзор над техните настойници.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39757568
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031