Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Защо съм се родил? Ще се върна ли отново тук? Има ли смисъл моето съществуване?
Автор: strianakiev Категория: Технологии
Прочетен: 1006961 Постинги: 388 Коментари: 403
Постинги в блога от Май, 2011 г.
31.05.2011 16:40 - BITCOIN....

Bitcoin е дигитална валута създадена през 2009 година от Сатоши Накамото, който от тогава е напуснал проекта [1]. Името също се отнася към софтуер с отворен код който той е създал да използва, и партнйоркската мрежа която формира. За разлика от повечето валути, Bitcoin не разчита на доверие към всеки централен представител. Bitcoin използва разпределена база данни за да разпределя възли от партньорска мрежа за да запомня сделки, и използва криптография за да предостави основните функции за сигурност, като осигуряване, че bitcoins могат само да бъдат харчени от човека на който му пренадлежат, и никога повече от един път.

Дизайна на Bitcoin разрешава анонимна собственост и прехвърляне на стойност. Bitcoins могат да бъдат запазени на персонален компютър в формата на портфейл или пазено oт третостранни портфейлни услуги, и във всеки случай Биткоин могат да бъдат изпратени чрез Интернет към всеки с Биткоин адрес. Партньорската топология на Bitcoin и липсата на централна администрация го прави неосъществимо за всеки орган, правителствен или друг, да манипулира стойноста на биткоин или индуцира инфлация чрез създаването им.

Bitkoin е една от първите имплементаций на понятието наречено "криптовалута", първо описана през 1998 от Wei Dai на шифърпънкs пощенски лист.[2]

Категория: Технологии
Прочетен: 1763 Коментари: 1 Гласове: 2

Учените твърдят, че всички цифрови данни на света биха могли да се вместят в един човешки мозък.

Ако абсолютно всички цифрови данни в света се запишат на CD-та и тези дискове се сложат един върху друг, образуваният по този начин стълб би имал височина, равна на разстоянието между Земята и Луната. Цялата технологична инфраструктура на света, според проучване, направено още през 2007 година, има обем от приблизително 295 екзабайта, което от своя страна означава, че по-голямата част от информацията се съхранява в цифров вид, пише InfoNova.

Новите изследвания, проведени от Мартин Хилбърт и Присила Лопез, са били фокусирани върху изучаването на тенденциите за промени в технологиите за съхраняване и обработка на данни в продължение на дълъг период от време. Някои от резултатите на техните изследвания изглеждат напълно очевидни, а някои са невероятни и зашеметяващи. Очевиден е фактът, че в течение на годините интернет, комуникационните и телефонните мрежи са нараснали неколкократно, като продължават да нарастват със средно 28% годишно. Но най-странното нещо е, че през 2000-та година 75 процента от всички данни са били съхранявани в аналогов вид под формата на видеокасети, а към 2007 година 94 процента от цялата информация по света е била вече в цифров вид, ознаменувайки прехода на света към ерата на цифровата информация

Съгласно резултатите от изследванията, проведени през 2007 година, всички компютри по целия свят са можели да осигурят сумарна производителност, равна на 6,4 х 1018 инструкции в секунда. За ръчното изпълнение на такъв брой операции би било необходимо време, превишаващо с повече от 2 200 пъти времето, изминало от Големия взрив. През 1986 година, взета от изследователите като отправна точка, 41 на сто от всички изчисления са се извършвали, колкото и да е странно, с обикновени калкулатори. Но още през 2000-та година 86 процента от изчисленията са се извършвали с персонални компютри, а през 2007 година 25 на сто от изчисленията по света са били направени от... игрови конзоли. Понастоящем всички конзоли за игри и различните геймърски приставки имат обща мощност, превишаваща в милиони пъти сумарната мощност на всички суперкомпютри в света.

Своя дял в изчислителната мощ на света все повече и повече започват да завоюват и мобилните телефони и смартфоните. През 2007 година този дял е бил около 6 процента, като се има предвид, че именно тогава се е състоял дебютът на iPhone, а година по-късно всеки желаещ е можел да се снабди с телефон на базата на Android от масовия пазар. Отчитайки казаното по-горе, можем да се предположи, че делът на мобилните телефони в общата изчислителна мощ по целия свят оттогава се е увеличила значително и продължава да нараства експоненциално.

Хилбърт и Лопез разгледали данните, събрани от повече от хиляда различни авторитетни източници, и създали пълна класификация на носителите на информация, състояща се от 60 категории, които започват от хартията и виниловите носители на информация и завършват с Blu-ray дисковете. Като цяло, те твърдят, че светът в този момент може да съхрани повече от 295 трилиона мегабайта данни, оптимално разпределени на различните видове носители, и да предава 2 квадрилиона мегабайта данни в секунда. Въпреки огромните стойности, такова количество информация е по-малко от количеството информация, зашифрована в човешката ДНК. Процесорите на всички компютри по света са способни да изпълнят 6,4 трилиона милиона инструкции в секунда, а това, според учените, е "приблизително същата стойност като тази на броя на импулсите в клетките на главния мозък на човека за една секунда".

 

Категория: Технологии
Прочетен: 1128 Коментари: 0 Гласове: 0
Москва. Комисията по туризма обсъжда въпроса - дали да има стрийптиз в хотел Русия!
- Има го по цяла Eвропа, трябва да го предложим и ние!- казва млад служител.
- Дообре, но на кого да възложим тази задача? - пита полковник Судаев.
- Да я възложим на Зина Ивановна! -предлага Никанор.- Млада е, нека се развива!
- Не, не! Баща й е с неясно минало...
- Тогава Полина Фьодоровна!
- Луди ли сте? Чичо й е бил в Сибир! Такава задача трябва да се възложи на много отговорен човек и аз предлагам - Марфа, чистачката! Три пъти ранявана във войната, носител на два ордена Ленин! Тя е нашият човек!
Речено-сторено. Ден преди откриване на стрийптизбара, комисията присъствала на репетицията. Тръгнала песен на Джо Кокър, Марфа със замечтан поглед свалила забрадката си, после с вперен поглед в бъдещето, бавно разкопчавала синята си престилка и накрая с омерзение към капитализма я захвърлила на земята и останала само по розови ватирани кюлоти!
Пълна тишина в залата. Накрая полковник Судаев казва:
- Аз не разбирам - какво му харесват на това американците!
Категория: Технологии
Прочетен: 1666 Коментари: 2 Гласове: 8
 Катаджия спира кола, управлявана от блондинка:
- Госпожице, не виждате ли, че това е еднопосочна улица?!
Блондинката:
- А аз да не би да карам в две посоки?
Категория: Технологии
Прочетен: 1209 Коментари: 0 Гласове: 5
 Две бабки си приказват пред блока:
- Не случихме на джипи, ейй... уж лекува мъжа ми от пневмония, пък той умря от жълтеница.
- Ааа, наш`то джипи е много компетентно - от к`вото те лекува, от това си умираш!
Категория: Технологии
Прочетен: 1164 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1006961
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Май, 2011  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031