Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Защо съм се родил? Ще се върна ли отново тук? Има ли смисъл моето съществуване?
Автор: strianakiev Категория: Технологии
Прочетен: 1007910 Постинги: 388 Коментари: 403
Постинги в блога от Април, 2011 г.
Най-умният мъж на планетата руският математик Григорий Перелман даде първото интервю година след като се отказа от Наградата на хилядолетието – 1 милион долара.
Тя му бе присъдена от математическия институт "Клей" в Кеймбридж, САЩ, за доказването на хипотезата на Поанкаре. Интервюира го изпълнителният продуцент на московската компания "Президент филм" Александър Забровски, съобщава сайтът "Газета.Ру", цитиран от БГНЕС.

 "Защо ми беше нужно да хвърля толкова години труд, за да намеря доказателството на хипотезата на Поанкаре?", задава реторичния въпрос Перелман. "Научих се да изчислявам празните пространства и с моите колеги ще опознаем механизма на запълване на социалните и икономическите "празни пространства". Празни пространства има навсякъде. Те може да бъдат изчислени и това дава големи възможности... Аз знам как да се управлява Вселената. И кажете моля, защо ми е да се втурна за един милион?!", коментира Перелман, цитиран от в. "Комсомолская правда".

 Перелман разказва, че като млад (роден е през 1966 г.) е искал да постъпи в консерваторията и сега е можел да бъде музикант. "Наложи ми се да си поблъскам главата при избора на професия. Имах право без изпит да постъпя, в което си искам учебно заведение на Съветския съюз. Колебаех се между математическия факултет на Московския държавен университет и консерваторията. Избрах математиката." Ученият добавя, че когато написал "не особено сложната" дисертация "Седловидни повърхности в евклидовата геометрия", дошъл до извода, че министерството на селското стопанство е напълно ненужно. "Необходимо ни е да изчислим падините. Струва ли си да се коси сено между три хълма? Колко хора и машини са необходими за това? Оказва се, че министерството на селското стопанство е ненужно. Има формула. Възползвай се. Пресметни и никакви кризи няма да са страшни за теб", отбелязва ученият.

 Хипотезата "Поанкаре", чието доказване принадлежи на Перелман, носи името на френския математик Жюл Анри Поанкаре, формулирал я през 1904 г. Целта й е да бъде разбрана същността на Вселената чрез връзка между формите, пространствата и повърхностите. Хипотезата е свързана с науката топология и най-общо с привеждането на многомерните топологически данни на езика на алгебрата.

 Най-известните нерешени математически задачи са 7. Ръководството на института "Клей" смята, че това са задачи, принципно важни за развитието на математиката, и ако бъдат решени, "човечеството ще направи стъпка напред в усвояването на въздушното и космическото пространство и криптографията".
Категория: Технологии
Прочетен: 2450 Коментари: 3 Гласове: 11
05.04.2011 07:54 - Вуте и Нане...
За какво служат тия перки на самолетите?
- Да охлаждат пилота.
- Айде бе, не ми се вярва!
- Ами спри ги, и да видиш как пилота ще се изпоти веднага...
Категория: Технологии
Прочетен: 1320 Коментари: 1 Гласове: 1
 
Учени: Марс е унищожен от ядрен взрив

04 Април 2011, 14:11
Източник: News.dir.bg

image
Преди 180 млн. години на Марс е избухнал невероятно силен ядрен взрив, според Джон Бранденберг
HiComm
Астрономът Джон Бранденберг заяви, че знае защо на Марс няма живот и защо планетата е червена. Според него, преди 180 млн. години там е избухнал невероятно силен ядрен взрив, който е унищожил всичко живо, пише "Новости семь дней в неделю", цитиран от КРОСС. 
Неговата теория се потвърждава и от факта, че в почвата на Червената планета са открити много радиоактивни вещества - плутоний, калий, торий. Освен това, всичко, което е открито досега сочи, че на Марс е имало живот, съществували са океани, морета и реки. За съжаление, цялата тази красота е била унищожена от взрива. 
Сега ученият трябва да изясни дали взривът е бил дело на марсианците или марсианската ядрена катастрофа има други причини. Явно взривът е избухнал в района на Ацидалийското море, където сега се наблюдава най-високо ниво на радиация. Много природни образувания са се превърнали в червен пясък, засипал цялата повърхност на планетата. Прахът се е вдигнал в атмосферата, затова небето на тази планета е бледорозово.
 
Категория: Технологии
Прочетен: 2489 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1007910
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Април, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930