Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Защо съм се родил? Ще се върна ли отново тук? Има ли смисъл моето съществуване?
Автор: strianakiev Категория: Технологии
Прочетен: 1006997 Постинги: 388 Коментари: 403
Постинги в блога от Януари, 2012 г.
 Три от водещите доставчици на мобилни телефони бяха замесени в шпионски скандал.

САЩ разследват дали RIM, Nokia и Apple са съдействали на индийските специални служби, съобщават множество източници в интернет.
Твърди се, че с разработена от въпросните компании секретна мобилна технология индийците са успели да проникнат в пощенската система на американо-китайската комисия по въпросите на икономиката и сигурността (USCC).

Повод за разследването даде изявление на хакерската група Lords of Dharamraja, която обяви, че е проникнала в сървърите на индийското военно разузнаване. Публикуваните от нея секретни документи показват, че индийските разузнавачи са получили достъп до пощенската система на USCC.

Хакерите твърдят, че пробивът е станал възможен, благодарение на технология RINOA, създадена от производителите на смартфони RIM, Nokia и Apple, съобщи TechNews. Програмата осигурява секретен достъп до мрежови връзки чрез т.нар. „backdoors" в операционната система на телефоните. В замяна индийските власти са подписали споразумение с компаниите, което им дава възможност да „присъстват на индийския пазар".

Като доказателство за шпионажа, хакерите публикуваха в интернет отчет на полковник от военното разузнаване на Индия. В документа, наречен "Тактическа схема за проследяване на мрежова връзка", е представена преписка на членове на USCC за периода септември-октомври 2011 г.

В нея се обсъждат аспекти от дейността на различни американски компании в Китай. Дискутират се, например, нарастващата зависимост на General Electric от Китай и стъпките, които правителството на САЩ трябва да предприеме по отношение на валутните манипулации на Китай.
Категория: Технологии
Прочетен: 2585 Коментари: 0 Гласове: 2
 Уморени сте да ходите? Високотехнологичните обувки, които се зареждат с батерия, се наричат "spnKiX" и приличат на комбинация от ски ботуши и ролери с големи колела. Те са сред новостите, представени на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас - CES 2012, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.
Потребителят трябва да закрепи моторизираните обувки към собствените си обувки и те започват да се движат, като се плъзгат гладко със скорост до 16 км/ч.

Футуристичните обувки са дело на Питър Тредуей, индустриален дизайнер от Лос Анджелис. Той работел по проекта от 90-те години на миналия век, но едва през последните осем години разбрал истинската необходимост от него. "Един ден отивах да обядвам и не можах да намеря къде да паркирам. Затова си казах: "Защо да не направя нещо, което може да ме отведе от дома до близко място?". И така се появи този забавен продукт", разказа Тредуей.

Всяка обувка има батерия и мотор и те са синхронизирани да работят заедно "като един вид огледала един за друг". Батерията, която може да се презарежда, позволява на носещия обувките да измине от 3 до 5 км с едно зареждане. За пълното презареждане на батерията са необходими два-три часа.
Безжично дистанционно, което може да се държи в ръка и е по-малко от тесте карти, контролира скоростта на обувките. "Много е просто", казва Тредуей.

Обувките, които се произвеждат от компанията на Тредуей Acton Inc в Лос Анджелис, ще се появят в магазините през март и ще се продават на цена от 649 долара за чифт. 
Категория: Технологии
Прочетен: 1426 Коментари: 0 Гласове: 3
Флаш памет с капацитет до 1 терабайт допълни арсенала на популярното швейцарско ножче.

Новият модел Victorinox SSD ще се предлага в пет варианта, съответно с 64 GB, 128 GB, 256 GB, 512 GB и 1 TB флаш памет.

Флашката има монохромен дисплей с резолюция 96x46 пиксела, изпълнен по технология e-paper, който показва базова информация. Устройството е съвместимо с портове USB 2.0/3.0 и eSATA.

Скоростта на четене да данни достига 220 MB/s, а на запис - 150 MB/s. Налична е функция за хардуерно 256-битово AES кодиране.

Освен флаш памет сгъваемият прибор съдържа ножче, ножица и пила за нокти.

Victorinox SSD струва 470 долара за варианта с 64 GB памет. Върховият модел с 1 TB памет се предлага за 3000 долара. Продажбите ще започнат по-късно тази година, съобщи TechNews.
Категория: Технологии
Прочетен: 1518 Коментари: 0 Гласове: 4
Търсене

За този блог
Автор: strianakiev
Категория: Технологии
Прочетен: 1006997
Постинги: 388
Коментари: 403
Гласове: 6736
Календар
«  Януари, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031